onsdag 25 mars 2009

En nya dag, nya problem, nya önskemål

Ja, vad ska man säga??
Man vaknar upp till en ny dag, en underbar dag, solen skiner och nando (jag) känner sig på topp.
O med tanke på gårdagens tröttsamma tur hem så var det verkligen oväntat av mig själv.
Problem problem, tänk vad ett samtal kan göra .... förstöra allt, naturligtvis var det inte den som ringde utan buskapet.
Japp, det blir ändrade förutsättningar för att klara av mitt jobb.men det ska väl gå det med... eller?

Sj, är ett jobb med mycket variationer, ett spännande jobb och snackar vi service á la SJ så ligger den på topp.
Sen har jag alla dessa underbara kollegor.
Det gör verkligen dagen, men jag måste säga, ändrade arbetsdagar kan inte någon tycka är kul!
De ändringar som kom gjorde att det blev så stressat idag, o med glimten i ögat så klarade jag det riktigt bra.
Ingen annan får tycka till om detta! hahaha
any way, nu till grejen.
Där klippte jag biljetterna och vem sitter inte där?Jo, Håkan Hellström,
yes, hur cool som helst, men jag var i tjänst och kommer dessutom från hotell branschen.
Vi pratar inte med kändisar mer än man vad behöver eller stör dem, det är för övrigt ett ganska svenskt beteende?? eller?
jo, men med honom så satt Finn, o han känner ju jag (från Abunda) klart blir det lite prat i all fall, o Håkan hänger på i Samba snacket o språk mm.Jag ville verkligen bara sätta mig ner och ta en kopp kaffe, diskutera "känn ingen sorg för mig Göteborg", Brasilien o mera samba.
En av mina bästa vänner älskar verkligen denna låt för att det var hennes överlevnads redskap när hon besökte det glamorösa (NOT) landet Schweiz.
Ett land som har en lång tradition av politisk och militär neutralitet, men hur neutralt är det egentligen?? ... ... ... any way, Fokus Nando!!
Jo, Nando jobba ... så mina arrgument till att varför "känn ingen sorg för mig Göteborg" inte var den bästa han gjort, fick vänta .... o jag får la fortsätta vänta lite till då.
Det sägs att den som väntar på något gott väntar alldrig för länge, (är det oki med förkortningar i blogg?? ngn som vet?)
Jo men i alla fall, halvägs in i Bistron(jag klippte biljetter) så stötte jag på nästa kändis, en person som gjort mina söndagar till roliga sådana.
Nämligen parlamentets Johan Walhström. . . hysteriskt.
O jag som då är lite (LITE!!) hysterisk och kan med att gå fram o prata en massa folk, med vem som helst (kommer mer exempel om detta i andra händelser i nandos liv) fick verkligen hejda mig. Han var ju vår kund o jag kan ju verkligen inte ta ut svängarna i uniformen. En uniform som jag för övrigt trivs i.
Ja, jag fick bita ihop och önska Johan en trevlig resa, men fick snabbt upp flera skämt i huvudet, kunde nästan inte hålla mig för skratt hehe.

Ja, Sj är verkligen ett jobb med variationer.
Själv åker jag med x2000, ett snyggt tåg, my style;) men ibland så kan man få åka på andra koncept, som regionalt, eller intercity.
O vid regional så åker man ganska ensam, men då åker kameran fram o foton tas.
Landskapen flödar förbi o jag för känna hur det är att vara förare men åker baklänges, jag drömmer mig bort till historier om främmande länder, o mina tankar går lika långt o snabbt som tåget.
Jag hinner till och med med två variationer av samma historia, o alltid är jag i centrum hahaha!!ja, man ska ju älska sig själv innan man kan älska andra va?? ... o sen vaknar jag, o inser att Sj, har åter igen gett mig något att skratta åt.
Japp, SJ är ett jobb med variation, I love it!!

Tid
Är det något jag lärt mig uppskatta med SJ så är det de svenska landskapen eller den svenske resenären, Lite kul faktist!
Vi latino är ju inte lika fullt ut organiserade, herregud, i Chile finns det fortfarande ingen tidtabell hahaha.
O i Brasilien vinkar man fortfarande in bussarna, så att det är därför och endast därför vi latinos har det här problemet med passa tider, jag försöker verkligen, men jag är så chilensk ..... men med SJ så kommer jag att få lära mig en massa om just Tider ;)
O jag vet att många av er verkligen glädjas av att få "höra" men så är det.Livet på SJ går som på räls ;) ... ... .. O jag Önskar livet vore så med!!

Merci.

2 kommentarer:

Anneli sa...

Take me by suprise Nando!!! Hur kan DU hålla dig från att inte prata med kändisar? Jag ser dig framför mig hur du påkallar uppmärksamheten på något sätt (bra eller dåligt som att typ hälla kaffe över någon)för att kunna starta en konversation. Roligt att läsa i allafall. Keep on going

Nando´s Mind sa...

Jag vet, jag fick verkligen ta bort dem från min syn....

jag var så nära att slänga mig på honom hahahaha