tisdag 8 mars 2011

och måndagens parader ...

Ja det var definitivt ingen sämre dag igår ...nä nä.
Vi fick uppleva mer drama, bättre tema o större vagnar, det betyder dock inte att det var bättre skolor än i söndags hehe.

União da Ilha

Mester sala é Porta baindeira 
(foto: oglobo)

var den första skolan att inta arenan och de gjorde stor succé.
Skolan kom med mkt styrka, glädje och vilja att ta hem titeln, men de får ju inga poäng, så vi fick uppleva en super Ilha !!

Salgueiro:
Skolan gjorde som den alltid gör.
Det kommer stora o pampiga (ofta för stora), så stora att de fick problem med tre vargar. temat var inte ngn super tema.heller.KSkolan hade dock en an de snyggaste vagnarna, den med King kong runt centralens byggnad ... så nice !!
men det hjälper inte, skolan blir inte degraderad tack vare branden ...för inga skolor kommer att degraderas.
men de får säkerligen de sämsta poängen ever. Skolan missa sin tid med ca 10 min ... o det skulle i princip ge -5poäng , Salgueiro var i tårar !!

King Kong
(foto:extra oglobo)

Mocidade var en skola som överraskade, man har inte pratat så mkt om Mocidade, det kanske är planen, för det vore inte först a gng man kör det kortet.
Man ger inga förväntningar, inga hopp och då kan skolan gör en super carneval utan att ens kom a i närheten av själva titeln.
Mocidade var komplett, väl arbetade dräkter, baterians dräkter var super !! vagnarna var fina och allt inom tema räcker det dock till erövra titeln 2011 ??

 Baterians Coola dräkter 2011!
(foto:RSS)
Sen var det dags för en av mina favoriter 2011,Grande Rio.
Först var det branden o sen var det regnet, Grande Rio hade sin utmaningar.
Yes, även om jag är Mangueria så jag fick en speciell känsla för Grande Rio, en skola som är kallad för en kall skola, en skola för de vita, för stjärnorna.
och att de glömmer sin comunidade .. men i år fick skolan visa sin rätta sida. Skolan lyckades ta sig ur branden och göra en Super parad.
Samba-låten var en som verkligen får dig att vilja samba, den tar dig in i en sagovärld. Och i häxornas händer !!
jag verkligen gladdes åt Grande Rio, och hoppas att skolan rykte nu tar en annan fas .. .. för skolan är värd det!!

Ett coolt tema !!
(foto:oglobo)

Den 5:skolan att inta Arenan var Porto da Pedra: regnet skapade stora problem för skolorna, så även för Porto da Pedra, dräkter förstördes och var ej kompletta på arenan, det är ett stort bekymmer för skolan. som annars hade med sig ett bra tema, de pratade Teatern och hedrade Maria clara Machado´s värld av drömmar.
PORTO DA PEDRA
(foto: oglobo)

Måndagen parader avslutades som söndagens av en av de stora skolorna.
Beija flor, som hedrade en av Brasilien stora sångare : Roberto Carlos.


och nej, det känns inte som att skolan lyckades med temat så som Mangueria gjorde 1998. men vi får se vad domarna säger.

Vilka är domarna då? jo det är 50 personer som dömer årets Rio Karneval, och de står vid strategiska platser lägst med arenan. det är 10 olika kategorier som bedöms, och sen tar man bort den högsta o den lägsta poäng och det blir endast 3 poäng som räknas, o så får man fram årets vinnare.
det är en spännande match som följs live på tv eller på plats.

Jag tror o hoppas det blir så här.


1.Unidos da Tijuca
2. Mangueira
3. Mocidade
4. Vila Isabel
5. Porto da pedra
6. Imperatriz
7. Beija flor
8. Sao Clemente
9. Salgueiro
10.Uniao da ilhaGrande Rio
11.Grande Rio

12. Portela

Denna dagen såg vi paraderna via tv, det är en annan syn på karnevalen då hehe.
så vi får se hehe hur domarna ser på det hela .. nu e det då Tisdag och dags att ta tillbaks semestern !!! var e solen ???


ca ya.


Inga kommentarer: