tisdag 22 januari 2013

Viña/ValparaisoDessa vackra städer är chiles västkust, men olikt Göteborg så blåser det kalla vindar här, och solen lyser med sin frånvaro!
Så alla ni som har folk som semestrar i Viña lr Valparaiso och säger att de haft en härlig solig semester så LJUGER DEM!! Hahaha
Och att folk sen går och badar i denna kylan är för storstadsbor en gåta!
Vår viña semester har inte haft en bar början, det e ju lite tufft att packa för sol, bad, varma vindar och verkligheten är ngt helt annat.
Avstånden till allt är typ 20km längre bort än vad folk säger så mina brasse sandaler har verkligen gjort sitt.
Lokaltrafiken verkar ha gått ett par steg bakåt i utvecklingen för det kom en buss, och den åkte förbi!
WTF,  Lixom!! det kan ju knappast ha att göra med att vi stod och vänta i två timmar! på fel gata.

Yepp, en dålig början, och än mindre har det att göra med att vi blivit blåsta på maten. Det gjordes, reklam för värsta biffen, sallad, fri dryck av originalsmak lite shottar på det och vi var sålda.
Men verkligheten blev en smaklös biff, lite morötter och falsk fanta! Och när jags en ville ha lite till så fick jag köpa loss 3-Liter! Det blev en låååång middag! Maten var den sämst kryddade maten ever i Chiles historia. Och det var på Viñas mest kända promenadgata.
Ja, vi fick hemlängtan, hem till Santiago och den hemma gjorda maten, Santiagos sommarvärme, men först ska vi kära de klassiska turist grejerna.
Häst och vagn, klockan, hamnen, hissarna och lite heavy clubbing, Wuhu!1

Men sen kommer nästa dilemma,  vi européer klär oss ofta efter tillfälle, men modet här är på tok totally wrong!!
Jag menar dunjacka, keps och shorts på det är inte Paris fashion style precis, lr shorts tjock tröja och vita strumpor till knäna. Nä, ni ser det är en tuff semester vi upplever. Men lite drinkar på det så glömmer vi allt detta.
Men först lite completos. . . .  orkar inte med flera sådana snart!!

XOXO – El Santiagino!
  

Inga kommentarer: